Поръчка по телефона

0888 / 02 54 54

Назад

Coxamin / Коксамин, Брой таблетки: 60

Арт. No. 10001068
22.20 лв. (с ДДС)
Магазина няма да работи до 19 Април 2020
Виж всички от Herba Medica ›
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка

Информация

Дозировка:
Препоръчва се прием по 1-2 таблетки дневно, след хранене.
Действие:
Коксамин e уникален продукт, съдържащ калций, изцяло на растителна основа. Произвежда се от калцифицирани Червени водорасли - Lithothamnion Calcareum. Те обитават ограничени територии около бреговете на Югозападна Ирландия и Западна Исландия. Жизненият цикъл на тези водорасли е четири-пет години. За този период те усвояват голямо количество различни минерали от морето.
Коксамин има уникална пореста структура, подобна на пчелна пита и e най-добре усвоимият калциев продукт. Калцият, получен от Lithothamnion Calcareum, е с 20% по-ефективно усвоим от калция в млечните продукти и с малко над 40 % от трикалциевия фосфат.
Добрата усвояемост на продукта се дължи на специфичната му структура:
В Коксамин, съдържанието се поделя между три полиморфни форми - калцит, арaгонит (орто-ромбична структура), ватерит (шестоъгълна структура). Калциевият карбонат например се състои почти изцяло от калцит – ромбоидна решетъчна форма Коксамин не е просто калций. В него се съдържат още магнезий (2,5%), бор, мед, манган, селен, цинк и много други микроелементи и минерали (общо 74 на брой). Магнезиевият минимум е нужен за добрата абсорбация на калция от организма, а борът и цинкът играят важна роля за биовиталността на калциевия източник.
Коксамин не съдържа пестициди, консерванти и оцветители.
Изцяло растителният му произход го прави подходящ и за вегетарианци.

Съставки

Всяка таблетка Коксамин съдържа:
Калций (Ca++) - 360.0 mg
Магнезий (Mg) – 22.5 mg
Сяра (S) - 6.38 mg
Калий (K) – 2.38 mg
Натрий (Na) – 1.93 mg
Желязо (Fe) – 419.0 μg
Фосфор (P) - 268.0 μg
Манган (Mn) – 36.6 μg
Йод (I) – 27.6 μg
Бор (B) – 14.6 μg
Цинк (Zn) – 9.34 μg
Мед (Cu) – 7.88 μg
Кобалт (Co) – 1.35 μg
Селен (Se) – 1.28 μg


Опаковка: таблетки 1000 mg х 60

Подобни продукти

промо бюлетин

logo

Аптека24 ЕООД ще използва информацията, която предоставяте на този формуляр, за да бъде във връзка с Вас и да предоставя всички актуални оферти и новости.

Можете да промените решението си по всяко време, като кликнете върху връзката за прекратяване на абонамента в долния колонтитул на всеки имейл, който получавате от нас, или като се свържете с нас на office@apteka24.bg. Ние ще обработваме Вашата информация с уважение. За повече информация относно практиките ни за поверителност, моля, посетете нашия уебсайт. С кликването по-долу сте съгласни, че може да обработим информацията ви в съответствие с тези условия.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.