Назад до Началната страница

SWANSON

Историята на Swanson започва във Фарго, Северна Дакота през 1969 г., когато Лиланд Суонсън - запален ентусиаст по отношение на физическото здраве и дълголетие и мъж със страст към голфа - търси начин да намали артритните болки в ставите си.

Към днешна дата фирмата-производител на хранителни добавки съумява да реализира своята мисия, достигайки всекидневно до милиони хора, решили да водят здравословен начин на живот.

Историята на компанията е обвързана с влошаващото се здраве на господин Суонсън и желанието му да намери облекчение за своя артрит. За целта прочита трудовете на няколко пионери в областта на този род заболявания. Посещава и лекциите на експерти като Пол Брег и Адел Дейвис. Следвайки наученото от тях, Лиланд започва да приема добавки с витамин Е.

В края на 60-те години на ХХ век, г-н Суонсън решава да сподели концепцията си за здраве с други хора. Той поръча 5000 капсули витамин Е от производител от Охайо и започва да ги рекламира сред потребителите по пощата. Следват и други хранителни добавки. Не след дълго, Лиланд изпраща малки каталози на своите потенциални клиенти. Така през 1969 г. се ражда „Swanson Health Products”.

При основаването на компанията, Лиланд заявява, че "удовлетворението и здравето на нашите уважавани клиенти са най-важният ни актив". Той обещава да "предостави най-добрите хранителни добавки в света на възможно най-ниските цени в комбинация с отлично и честно обслужване". Лий добавя, че „Освен че се отнасяме добре с клиентите си, ние сме в уникалната позиция да можем да предлагаме продукти директно на клиентите, без да минаваме през посредник. Поради този факт ние успяваме да спестим на клиентите от 50 до 70% от разходите за тяхната хранителна добавка. И тези спестявания са за някои от най-качествените продукти в света".

През 1969 г. Лий - по-малкият син на г-н Лиланд е все още ученик и прекарва свободното си време помагайки на баща си. Той е първият служител на Swanson Health Products, която се превръща в процъфтяваща компания през 70-те години на миналия век, когато все повече и повече хора се убеждават в невероятното качество, приемливата цена и доброто обслужване. Така от нула клиенти през 1969 г. през 1979 г. техният брой нараства на 30 000.

Синовете на Лиланд Суонсън продължават делото на баща си и след неговата смърт. Те обещават да запазят традицията и да постигнат основната му цел, а именно "да доставят уелнес решения по целия цвят".

Така повече от 50 години Swanson продължава да създава подкрепяни от науката иновативни хранителни добавки, които помагат на хората да живеят по-здравословно.

КАЧЕСТВО

Качество. Стойност. Обслужване. За Swanson Health Products това са основните принципи. Още от самото си създаване, компанията се фокусира върху производството и продажбата единствено на продукти, изработени от висококачествени суровини.

Цялото портфолио на Swanson се контролира от началото на концепцията до продажбата на първата капсула. За производството на продуктите се избират най-качествените и най-чисти съставки на пазара. Фирмата работи с реномирани производители и разработчици, спазващи строгите фирмени стандарти за ефикасност, чистота и качествено производство. Фирмата притежава най-съвременни съоръжения, които позволяват да се произвеждат продукти в количества, съобразени с обема на продажбите, като по този начин се гарантира минимално време за съхранение, оптимална свежест и максимален срок на годност.

ЧИСТОТА И ЕФЕКТИВНОСТ

Използваните в продуктите на Sawanson съставки, изискват документация от страна на доставчика, включително сертификат за анализ, който гарантира, че те отговарят на спецификациите на продуктите с марка Sawanson. Всички продукти, които имат витамини, минерали, стандартизирани ботанически продукти, са произведени от различни части от растенията и екстрактите се тестват на ротационна основа за твърдения за чистота и качество на конкретни съставки.

За да се провери ефикасността и чистотата на добавките, те се тестват на различни етапи в производствения процес. Готовите продукти се проверяват от фирмените специалисти по качествен контрол и се тестват от независими лаборатории за чистота и ефективност, чрез което може да се гарантира, че всяка добавка съдържа точно това, което е посочено на етикета.

ДОБРИ ПРОИЗВОДСТВЕНИ ПРАКТИКИ

Swanson Health Products се ангажира да поддържа продукти с най-високо качество и максимална цялост в бизнес практиките. От 2001 г. те работят в съответствие с добрите производствени практики (GMP) - почти десетилетие преди това да бъде наредба, издадена от Федералната агенция по лекарствата (FDA). GMP са насоки, които предоставят рамка за разработване на системи за качество, които гарантират, че продуктите ще отговарят на изискванията за идентичност, здравина, състав, качество и чистота. GMP обхващат въпроси като хигиена на служителите, чистота на съоръженията, безопасност на храните, санитарни практики, документация и много други. Swanson Health Products е лидер в индустрията с най-много внедрени бизнес практики.

Признати са за регистриран GMP партньор от NSF International - водещ авторитет в областта на разработването на стандарти за обществена безопасност. NSF имат единствения акредитиран американски национален стандарт в индустрията за хранителни добавки. За да поддържат регистрацията си в NSF, Swanson се подлагат на два одита всяка година. По време на одита одиторът инспектира цялото съоръжение и преглежда системите за качество, което включва фирмените политики за качество, стандартни оперативни процедури, спецификации на продукта, резултати от тестове и документация. Одиторът идентифицира всички практики и програми, които се нуждаят от подобрение, за да отговарят на строгите стандарти на NSF и изисква да се предприемат подходящи действия за коригиране на констатациите. По време на втория одит за годината тези коригиращи действия биват оценени за целесъобразност и ефективност.

Swanson приемат това сериозно и знаят, че поддържането на регистрацията им в NSF в момента и продължаването на спазването на GMP означава, че могат да осигурят най-безопасната среда за техните служители, като същевременно произвеждат най-добрия продукт за клиентите.

С повече от 65 години опит, работещ в 80 страни по света, NSF провежда разследвания с най-високо ниво на научна и техническа експертиза. NSF е с призната стойност в международната търговия и се уважава от регулаторните агенции на местно, държавно и федерално ниво.

Държава: САЩ

Официален представител за България: Суонсън ЕООД

Филтри
532 Продукта
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:
loading...