Кленов сироп с боровинка, Сироп: 250 ml


Информация
Технологията на получаване на кленовия сироп е заимствана от американските индианци. Той е естествен хранителен продукт, обработен чрез загряване на концентрирана чиста кленова смола.
Оригиналният канадски кленов сироп съдържа минимум 66 % захари. Кленовият сироп и кленовото дърво са символи на Канада и няколко американски щата, по-специално Върмонт.
В Канада са приети три вида категоризиране на кленовия сироп: Клас 1 (Extra light), известен също като “АА”, Light (светъл) – „A”, Среден – „В”, Amber (кехлибар) – „C” и Dark (тъмен) – “D”
Кленовият сироп се използва като заместител на захарта при подсладяване на кафе, чай, сладкарски изделия, при консумация на палачинки, вафли и т.н.
Освен това кленовият сироп е използвано средство за прочистване на организма и намаляване на теглото.
В популярната напоследък диета с кленов сироп се заменят основните хранения със специално приготвена напитка от кленов сироп, лимонов сок и вода. За да се приготви напитката са необходими следните съставки:
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1 щипка (1/4 лъжица) джинджифил на прах или лют червен пипер (чили) за подобряване на метаболизма и циркулацията
- 300 мл. топла или студена вода
Тези съставки се разбиват добре до получаване на хомогенна смес.
За постигане на желаните резултати трябва да консумирате 6 до 12 чаши (2 до 4 литра) дневно от тази напитка. Когато почувствате глад или слабост изпивайте по една чаша. С тази напитка ще снабдите организма си с необходимите му за правилно функциониране витамини и минерали. Отсъствието на протеини по време на диетата ще подобри и засили изхвърлянето на токсини от организма.
По време на диетата с кленов сироп не трябва да консумирате никаква друга храна.
Ако почувствате необходимост можете допълнително да пиете ментов чай или негазирана вода.
Когато завършите диетата обърнете внимание на захранването през следващите 3 дни. Преминаването към нормално хранене трябва да става постепенно, започвайки с малки количества лесно смилаема храна.
Според италианския лекар и учен Тулио Симончини кленовият сироп има място в лечението на туморните заболявания. Според неговата теория туморите се причиняват от гъбички и лечението е много просто – прием на разтвор от натриев бикарбонат (сода за хляб) и кленов сироп.
Боровинката, от своя страна, се прилага при гастрити, ентерити и колити у възрастни, за подобряване на храносмилането, при болезнени пристъпи, бъбречни камъни, подагра, ревматизъм.
Оригиналният канадски кленов сироп е естествен хранителен продукт, получен чрез загряване на концентрирана чиста кленова смола.
Той се състои главно от захароза и вода, както и о
Отзиви към продукт