Поръчка по телефона

0888 / 02 54 54

Назад

Калмацин Форте, Брой таблетки: 30

Арт. No. 10000079
11.40 лв. (с ДДС)
Магазина няма да работи до 19 Април 2020
Виж всички от Walmark ›
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка

Информация

Дозировка:
Препоръчителен прием по една таблетка дневно след хранене.
Предупреждение:
Продуктът не е подходящ за деца под три години.
Действие:
Калмацин Форте представлява комплекс от калций, магнезий и цинк,обогатен с витамин Д. Предимството на продукта е увеличеното съдържание на калций (400 мг) и добавеният витамин Д.
Калцият участва в изграждането на костите и зъбите и има определяща роля за тяхната здравина. Той има значение във всеки един етап от живота на човека,но нуждата от него се увеличава в периодите на усилен растеж, бременност, кърмене. Ниските нива на калций водят до чупливост на ноктите, нарушаване структурата на костите и зъбите, изтъняване и цъфтеж на косата. Установено е, че продължителният недостиг на калций може да доведе до намалена костна плътност и развитие на остеопороза.
Витамин Д е мастноразтворим витамин, който се преобразува в кожата под влияние на слънчевите лъчи в активен метаболит. Когато количеството на витамин Д в организма е понижено, калцият не може да бъде усвоен, въпреки редовният му прием.В резултат костите постепенно губят плътност.
Магнезият е изключително важен за нормалното функциониране на мускулите и нервната система, както и за генерирането на енергия. Действа благоприятно при състояния на повишено напрежение и стрес, хронична умора, умствено и психическо натоварване.
Цинкът намалява омазняването на кожата и косата и се препоръчва при акне. Недостатъчното количество цинк в организма може да доведе до косопад, чупливост на ноктите, кожни заболявания (акне, екземи), умора, проблеми с паметта и зрението.

Съставки

Всяка таблетка съдържа:


Калций 400.0 mg
Магнезий 150.0 mg
Цинк 8.5 mg
Витамин Д 2.0 mcg


Опаковка: таблетки х 30 и 100

Подобни продукти

промо бюлетин

logo

Аптека24 ЕООД ще използва информацията, която предоставяте на този формуляр, за да бъде във връзка с Вас и да предоставя всички актуални оферти и новости.

Можете да промените решението си по всяко време, като кликнете върху връзката за прекратяване на абонамента в долния колонтитул на всеки имейл, който получавате от нас, или като се свържете с нас на office@apteka24.bg. Ние ще обработваме Вашата информация с уважение. За повече информация относно практиките ни за поверителност, моля, посетете нашия уебсайт. С кликването по-долу сте съгласни, че може да обработим информацията ви в съответствие с тези условия.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.