Поръчка по телефона

0888 / 02 54 54

Назад

PROFertil Female 28 capsules + 28 tablets / ПРОФертил за жени 28 капсули + 28 таблетки

Арт. No. 10004092
111.00 лв. (с ДДС)
  бр Поръчка без регистрация
Направи запитване Купи на изплащане
Виж всички от LENUS PHARMA ›
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки

Информация

Профертил за жени е специално разработен продукт, който покрива специфичните хранителни нужди на жени, старадащи от поликистозен овариален синдром (PCOS) и желаят да имат деца. Tози синдром представлява нарушение с различни симптоми, включващи повишено окосмяване от мъжки тип, проблеми с менструалния цикъл, затлъстяване, акне, косопад, високо кръвно налягане и високи стойности на липиди в кръвта. Често жените с PCOS страдат от метаболитен синдром, тироидит на Хашимото (автоимунното заболяване на щитовидната жлеза), диабет тип 2. 
Ендогенният синтез на хранителните вещества е намален поради метаболитните нарушения. Препоръчва се фолиевата киселина и омега-3 мастните киселини да се приемат регулярно, преди да настъпване на бременността. Набавянето на подходящите нутриенти осигурява най-добрите условия, за да може бременността да протече правилно.

Предоставя комбинация от внимателно подбрани нутриенти за диетотерапия на това състояние, като регулира метаболитните процеси в тялото и допринася за редовен цикъл, увеличава шансовете за зачеване и помага на женското тяло да се подготви за бременност. Специфичната нужда от всеки от тях е научно доказана. Множество проучвания демонстрират положителното им влияние върху бременността.  

Женският хормонален баланс е изключително сложна система, която може да бъде повлияна от множество фактори. Освен физиологичните и психологични аспекти, свързани със самата жена, неблагоприятно влияние могат да окажат и външни фактори като стрес, шум, стимуланти (никотин, алкохол и др.), замърсена околна среда, както и непредвидими социално икономически фактори.

Поликистозен овариален синдром (PCOS) е много често срещано хормонално заболяване при жени в детеродна възраст. Свързаният с него инфертилитет е една от най-честите причини за невъзможност за зачеване на така желаното дете. Когато се стигне до самите симптоми на заболяването, основна роля играят сложните механизми, регулиращи хормоналния баланс на жената. Отклоненията в женските полови хормони (естрогени), мъжките полови хормони (андрогени), лутеинизиращия хормон (LH) и фоликулостимулиращия хормон (FSH) са основните причини за патологични процеси. Последните два регулират функционалните процеси в яйчниците.
Подготовка за бременност чрез попълване на майчиния запас от нутриенти: конкретно при PCOS е важно да се подготвим за бременност чрез прием на специфични нутриенти, тъй като ендогенният синтез на тези субстанции е намален поради наличните метаболитни нарушения. В идеалния случай фолиевата киселина и омега-3 мастните киселини трябва вече да са приемани регулярно и целенасочено, преди да настъпи бременността - за предпочитане от момента, в който решим, че искаме да имаме дете. Оптималното осигуряване на всичко, от което се нуждае тялото, е грижа и за здравето на детето. По този начин предоставянето на подходящите нутриенти ще осигури най-добрите условия, за да може бременността да протече правилно от самото начало.
Оптимално имплантиране: При PCOS се наблюдава нарушен хормонален баланс в комбинация с намалено усвояване на определени есенциални нутриенти (например витамин Е или някои вторични растителни субстанции), което често води до ненормално развитие на ендометриума и прави по-трудно имплантирането на яйцеклетката в матката. Ако яйцеклетката е оплодена и достигне матката, тя може да се прикрепи към стената й, която вече е подготвена. Прогестеронът пречи на отлепянето на вътрешния слой на матката, а без него бременността не може да продължи. Имунната система на майката също е леко отслабена в този момент, за да не бъде разпозната делящата се яйцеклетка като чуждо тяло и да бъде унищожена. В този ранен етап на бременността, ембрионът е силно податлив на увреда на генетичния материал. Ако това се случи, то ще доведе до аборт. Регулярният таргетен прием на нутриентите, които са в намалени количества поради PCOS, допринася за оптималното имплантиране на оплодената яйцеклетка.

Начин на употреба: Приемайте по 1 мека капсула и 1 таблетка дневно с достатъчно течност, по време на или след хранене. Препоръчително е винаги да вземате таблетката заедно с меката капсула. За повече информация се консултирайте с Вашия лекар. 

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Продължителност на употребата

Трябва да приемате PROfertil® female в периода, докато се опитвате да заченете, до момента, в който настъпи желаната бременност.

Важна забележка

Да се използва под лекарско наблюдение. Консултирайте се с Вашия лекар, преди да започнете приема или да промените препоръчаните указания за употреба. 
Продуктът е хранителна добавка и не е заместител на здравословното хранене.
Не е пълноценна храна, не е подходяща за употреба като единствен хранителен източник.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Съхранение: на недостъпно и прохладно място за деца при температура под 25° C.

Произведено за: Австрия, Lenus Pharma GesmbH. 

Съставки

Състав  Дневна доза В подкрепа на
мека капсула    
Омега 3 мастни киселини  500 mg подготовка за 
бременност
таблетка    
Фолиева киселина 800 mg  
Селен   700 mcg редовения цикъл 
и овулация
Коензим Q10 30 mg  
Витамин Е 30 mg   
Катехини екстракт от зелен чай 4 mg

имплантирането 

на яйцеклетката

Глициризин екстракт от Женскобиле 12 mg  


Опаковка: 28 капсули + 28 таблетки (дневни дози за един месец)

Подобни продукти

промо бюлетин

logo

Аптека24 ЕООД ще използва информацията, която предоставяте на този формуляр, за да бъде във връзка с Вас и да предоставя всички актуални оферти и новости.

Можете да промените решението си по всяко време, като кликнете върху връзката за прекратяване на абонамента в долния колонтитул на всеки имейл, който получавате от нас, или като се свържете с нас на office@apteka24.bg. Ние ще обработваме Вашата информация с уважение. За повече информация относно практиките ни за поверителност, моля, посетете нашия уебсайт. С кликването по-долу сте съгласни, че може да обработим информацията ви в съответствие с тези условия.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.