КАКАОВО МАСЛО 250 г ЗДРАВНИЦА



Информация
- 100% натурален продукт
- Без добавки, консерванти и ГМО
- Веган продукт
Какаовото масло се добива след пресоването на семената какао и от хилядолетия се счита за една от най-чистите, полезни естествено втвърдени растителни мазнини, която носи само ползи за човешкото здраве и красота. Днес какаовото масло намира широко приложение в козметичната индустрия, в сладкарството, фармацията и др. Има наситен шоколадов аромат и твърда консистенция. Топи се при температура между 34 - 38°C.
Суровото какаово масло е изключително богато на антиоксиданти - съдържа значително количество полифеноли и флавоноиди. Между 57% и 67% от какаовото масло е съставено от мазнини и мастни киселини, сред които са Стеаринова, Палмитинова, Миристинова киселина, Арахидна киселина и Лауринова киселини.
Здравословни ползи:
Благодарение на съдържащите се антиоксидантни флавоноиди, суровото и чисто какаово масло подобрява функцията на сърцето. Консумацията на какаово масло намалява риска от инфаркт и инсулт. Шоколадът, който съдържа поне 75% какаово масло е полезен за запзване на еластични и здрави артерии.
Ацтеките са считали какаовото масло за мощен афродизиак, което и до днес остава актуално. Възбуждащото действие на какаовото масло се дължи на теобромина и кофеина.
Консумацията на какаовото масло стимулира работата на мозъка, стимулирайки производството на ендорфин - хормонът на щастието.
Кулинарна употреба:
Суровото какаово масло намира различни приложения в кулинарията. Маслото може да се използва за направа на различни сладкарски изделия и ястия, или да се добави към смутита, шейкове и други напитки, за да придаде шоколадов аромат и плътна текстура. Комбинира се чудесно с кокосово масло.
Произход на суровината: Перу
Производител: "Ню Ес Нет" ЕООД, България.
100% сурово какаово масло, сорт Криоло.
Не съдържа примеси, оцветители, консерванти или ГМО!
Хранителни стойности | за 100 гр. |
Енергия<
ХарактеристикиТегло (кг.)
0.30
|
Отзиви към продукт