КАЙСИЕВИ ЯДКИ СУРОВИ 100 гр. ЗДРАВНИЦА



Информация
- Сурови кайсиеви ядки за директна консумация.
- 100% натурален продукт
- Природен източник на амигдалин
Полезни свойства:
Съставът на кайсиевата ядка е близък до този на бадема. В нея се съдържат 19% белтъчини, 53.5% мазнини, 4.5% въглехидрати, ненаситени мастни киселини, фосфор, желязо, магнезий и растителни влакнини.
Кайсиевите ядки са богати на омега-6 мастни киселини, витамини В15 и В17, А и Е, ниацин, диетични фибри, фитостероли и други. Енергийната стойност на 100 г кайсиеви ядки е между 500-700 ккал. Освен полезните вещества, в кайсиевите ядки се съдържа опасният гликозид амигдалин.
Смята се, че ядките на кайсиите имат лечебен ефект против простудни заболявания. 20 костилки се натрошават, ядките се обелват, изсушават и стриват на прах. Консумира се 3-4 пъти дневно по 1 ч. л. с мляко или чай.
Кайсиевите ядки имат високо съдържание на витамин В17, известен още като амигдалин. В алтернативната медицина той се използва при терапия на рак.
Произход на суровината: Турция
Производител: "Ню Ес Нет" ЕООД, България.
100% горчива кайсиева ядка - сурова.
Хранителни стойности: | За 100 гр. продукт: |
Енергийна стойност | 2353 kJ / 530 kcal |
Отзиви към продукт