Поръчка по телефона

0888 / 02 54 54

Назад

Algobiotic 400 mg. 20 capsules Alphyca / Алгобиотик 400 мг. 20 капсули Alphyca

Арт. No. 10012093
17.00 лв. (с ДДС)
  бр Поръчка без регистрация
Направи запитване Купи на изплащане
Виж всички от ALPHYCA ›
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка

Информация

Algobiotic Alphyca® е оригинален български синбиотик с иновативна формула, съдържаща живи пробиотични млечнокисели бактерии, бифидобактерии и Streptococcus thermophilus, в комбинация с подхранваща пребиотична биоактивна съставка - синьо-зелени микроводорасли Спирулина. Подхранва, възстановява и поддържа баланса на нормалната чревна микрофлора. Формулата притежава имуномодулиращо действие и засилва имунитета в периоди на повишен здравен риск.

Пробиотичната активност на Algobiotic Alphyca® се дължи на 8 специални български щама "полезни" бактерии. Те живеят от векове в специфична симбиоза с жителите на България и региона, като част от околната среда, културата на хранене и нормалната чревна микрофлора. Ето защо, може да се очаква, че по отношение на съвместимост и ефект, именно населението на Балканите би имало максимална полза от специфичните свойства на оригиналните български пробиотични щамове, влизащи в състава на Algobiotic Alphyca®. Те са изолирани и селектирани от екологично чисти природни източници, от оригинални български млечнокисели продукти и като част от полезната микрофлора, характерна за нашия регион.

Пробиотичната комбинация не съдържа генно-модифицирани организми.

Щамовете са специално подбрани заради техния произход и функционални характеристики - пробиотична и имуномодулираща активност.

Полезните пробиотични бактерии в състава на Algobiotic Alphyca® са естествено устойчиви на повишената киселинност в стомаха и достигат в достатъчно количество долните отдели на храносмилателната система. За това допринася и специалната капсула на продукта със забавено освобождаване (DR). Съвместното развитие на подбраните български пробиотични щамове води до взаимно засилване и балансиране на полезните им ефекти. Те отделят вещества, които възпрепятстват растежа и заселването на вредни бактерии в дебелото черво, повишават имунитета и действат благоприятно върху редица процеси в организма.

Растежът на полезните пробиотични бактерии се стимулира от пребиотични съединения, витамини от група Б, различни хранителни вещества, отделни аминокиселини и други. Всички тези компоненти влизат в състава на микроводораслите Спирулина, които действат като:

оригинален подхранващ пребиотик, съдържащ целия набор от вещества, стимулиращи развитието на полезните пробиотични бактерии;

имуномодулатор, съдържащ множество ценни нутриенти и биоактивни съставки с изключително полезно действие.

Предназначение 

Algobiotic Alphyca® е иновативна симбиотична формула от 8 оригинални български щама пробиотични бактерии и подхранваща биоактивна съставка – микроводорасли Спирулина. Продуктът е предназначен за подхранване, възстановяване и поддържане на нормалната чревна микрофлора и подкрепа на имунитета в периоди на повишен здравен риск.

Поддържането на нормална чревна микрофлора допринася за:

 • Силен имунитет;
 • По-малко странични реакции в случай на прием на антибиотици;
 • Защита срещу разрастването на бактерии, гъбички и други болестотворни микроорганизми;
 • Намаляване риска от „повишена чревна пропускливост“, хронично възпаление, алергични и автоимунни процеси;
 • Нормално храносмилане, усвояване и синтез на полезни вещества;
 • Подобряване симптомите на Синдрома на дразнимото черво и подобни нарушения;
 • Добра чревна перисталтика и активни детокс процеси.

Приложение

Algobiotic Alphyca®  е функционален комбиниран симбиотичен продукт спомагащ за подхранване, възстановяване и поддържане баланса на нормалната чревна микрофлора. Иновативната подхранваща формула притежава също имуномодулиращо действие и подпомага имунитета в периоди на повишен здравен риск.                                                                                                                                                        

Algobiotic Alphyca® намира приложение при:

 • Дисбаланс в храносмилателната система;
 • Нарушена чревна микрофлора, прием на антибиотици;
 • Алергични и хронични възпалителни процеси;
 • Спад в имунитета, хронични заболявания, нужда от внос на хранителни вещества.

Какво трябва да знаете, преди да приемете Algobiotic Alphyca®

Не приемайте Algobiotic Alphyca®:

Ако сте алергични или имате непоносимост към някоя от съставките на продукта, включително и помощните вещества;

Ако страдате от фенилкетонурия, тъй като микроводораслите Спирулина могат да бъдат източник на фенилаланин.

Други лекарства и Algobiotic Alphyca®

Algobiotic Alphyca® трябва да се взема минимум 3 - 4 часа преди или след прием на антибиотик.

Взаимодействия с храна 

Много горещи (над 50 °С) или ледени напитки / храни, както и алкохолът могат да понижат ефективността на съдържащите се в Algobiotic Alphyca® живи пробиотични бактерии, което налага да се избягва едновременният им прием. Добавката трябва да се взема поне 1 час преди или след консумация на подобни продукти.

Бременност и кърмене 

Приемът на пробиотични бактерии от видовете, присъстващи в състава на Algobiotic Alphyca®, не се свързва с възникване на негативни ефекти по време на бременност и кърмене.

Отглежданите в контролирани условия микроводорасли Спирулина (каквито са тези, присъстващи в състава на Algobiotic Alphyca®) също имат статут на безопасна хранителна добавка (GRAS FDA). Спирулината присъства в множество протоколи за укрепване и подпомагане на организма при нужда от разнообразни хранителни вещества, характерна за периода на бременност и кърмене.

Активните съставки в Algobiotic Alphyca® нямат изрични противопоказания извън посочените в т. 3.  Въпреки това, тъй като няма данни, свързани с употребата на добавката по време на бременност и кърмене, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт относно употребата й при тези специфични състояния.

Фертилитет 

В някои проучвания за подобряване на фертилитета микроводораслите Спирулина се използват като източник на витамини от група В. Няма данни те, както и пробиотичните бактерии от видовете, влизащи в състава на Algobiotic Alphyca® да оказват негативен ефект върху мъжките или женски репродуктивни способности. 

Шофиране и работа с машини

Няма данни относно влиянието на активните съставки в Algobiotic Alphyca® върху способността за шофиране и работа с машини.

Как да приемете Algobiotic Alphyca® 

Винаги приемайте Algobiotic Alphyca® както е описано в тази листовка или както Ви е посъветвал Вашия лекар или фармацевт.

Начин на употреба:

За възстановяване на чревната микрофлора в хода на различни състояния или по време на антибиотично лечение  - 2 капсули дневно;

За подхранване и поддържане баланса на чревната микрофлора  - 1 капсула на ден.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза!

Начин и път на приложение:

 • Капсулите са за перорално приложение (през устата).
 • Моля, приемайте ги цели, без да ги сдъвквате, с малко вода или сок, преди хранене.
 • Препоръчителен е времеви интервал от 3-4 часа между първия за деня прием на антибиотик и употребата на Algobiotic Alphyca®.
 • Добре е да вземате Algobiotic Alphyca® поне една седмица след прекратяване приема на антибиотик.
 • Добавката е подходяща за продължителна употреба.

Възможни нежелани реакции 

Algobiotic Alphyca® е хранителна добавка и съдържа съставки с добър профил на поносимост. При липса на изброените по-горе противопоказания, когато препаратът се приема перорално и в препоръчителните дози, не се очакват сериозни нежелани реакции. Възможна е поява на бързопреходни симптоми от страна на храносмилателната система или реакции на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. Тези реакции обикновено са леки и отминават след прекратяване на приема.
Ако наблюдавате някакви нежелани реакции, свързани с употребата на Algobiotic Alphyca®, можете да ги съобщите на имейл: share@alphyca.bg

Как да съхранявате Algobiotic Alphyca®

 • Algobiotic Alphyca® трябва да бъде съхраняван в оригиналната опаковка, на сухо място, без пряка слънчева светлина, при стайна температура и далече от деца.
 • След отваряне на оригиналната опаковка и поставения вътре плик с алуминиево покритие, продуктът трябва да се държи в хладилник до изтичане на срока му на годност. Algobiotic Alphyca® не трябва да се използва след тази дата!
 • Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
 • Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
 • Да се съхранява на място недостъпно за деца.
 • Да се съхранява в оригиналната опаковка, на сухо място, без пряка слънчева светлина, при температура под 25ºС. 

Произведен в България за Алгае България ООД, гр. Стара Загора.

Съставки

Активни съставки в 2 капсули:

Микроводорасли Спирулина (A.PIatensis) - 400 mg  
Оригинална българска пробиотична смес* от живи млечнокисели бактерии и бифидобактерии - 400 mg  

- Lactobacillus acidophilus LLA-01
- Lactobacillus bulgaricus LLB-01
- Lactobacillus helveticus LLH-108
- Lactobacillus casei LLC-115
- Lactobacillus plantarum LLP-4B
- Lactobacillus rhamoosus LLR-L1
- Streptococcus thermophilus LST-226
- Bifidobacterium spp.(B. bifidum; B. longum; B. Inf antis) LBB-02

* Оригиналната българска пробиотична смес съдържа млечен протеин, лактоза и не по-малко от 5 милиарда CFU/g живи клетки в момента на производство. 
** Дневни референтни количества за прием съгласно регламент (ЕС) 1169/2011.

Други съставки: Твърда целулозна растителна капсула (НРМС), титаниев диоксид, гума джелан със забавено освобождаване (DR) за максимална защита на пробиотичните бактерии от стомашната киселина и осигуряване на полезното им действие в долните отдели на храносмилателната система; магнезиеви соли на мастни киселини.

Опаковка: 20 капсули

Подобни продукти

промо бюлетин

logo

Аптека24 ЕООД ще използва информацията, която предоставяте на този формуляр, за да бъде във връзка с Вас и да предоставя всички актуални оферти и новости.

Можете да промените решението си по всяко време, като кликнете върху връзката за прекратяване на абонамента в долния колонтитул на всеки имейл, който получавате от нас, или като се свържете с нас на office@apteka24.bg. Ние ще обработваме Вашата информация с уважение. За повече информация относно практиките ни за поверителност, моля, посетете нашия уебсайт. С кликването по-долу сте съгласни, че може да обработим информацията ви в съответствие с тези условия.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.