Поръчка по телефона

0888 / 02 54 54

Назад

Elimax anti-lice shampoo 100 ml + comb / Елимакс шампоан против въшки 100 мл + гребен

Арт. No. 10010107
24.90 лв. (с ДДС)
  бр Поръчка без регистрация
Направи запитване Купи на изплащане
Виж всички от Ceumed ›
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка

Информация

Елимакс шампоан против въшки е специална формула със специален фактор, предпазващ от повторната им поява. Представлява уникален комплекс с ефективно действие за гарантирано добри резултати:

  • убива въшките и техните яйца;
  • защитава от повторната поява на нови паразити;
  • налага бързи и ефективно действие — само за 15 минути. Няма необходимост продуктът да се оставя върху косата за по-дълго или да се спи с него;
  • формулата не съдържа силикон: отмива се лесно;
  • не съдържа инсектицид;
  • нанася се лесно и безпроблемно, благодарение на своя удобен апликатор;
  • измива косата, оставяйки я мека и блестяща. (не е необходимо измиване с друг шампоан).

Продуктът Elimax® е формулиран от специално разработено масло. Притежава защитен фактор против въшки (LPF®). Специалното полимерно масло е подбрано за най-добър ефект върху въшките по главата. Формулата е с двойно действие:

блокира дихателните пътища, дехидратира и свива обвивката на паразита. Продуктът не включва невротоксични инсектициди и не съществува опасност от развиване на резистентност. Той е без силикон (диметикон), не оставя мазни следи по косата. За оптимален защитен ефект против повторната им поява, продуктът съдържа LPF®. Този фактор прави косата непривлекателна за паразитите, намалявайки вероятността от ново заразяване.

Приложение:

Стъпка 1: Нанася се равномерно количество шампоан върху суха коса.

Раменете и вратът сеувиват с хавлия, за да се предпазят кожата и дрехите при стичане на продукта. Апликаторът спомага за по-лесното нанасяне на шампоана върху скалпа и по дължината на косата, докато тя е суха. Разпределя се до пълно напояване. Важно е областта зад ушите, тила и врата да е покрита добре. Продуктът се оставя да подейства за 15 минути, като в същото време се разресва. Косата не се покрива.

Стъпка 2: Косата се разресва веднага след нанасяне на шампоана.

Внимателното разресване на косата с включения специален ситен гребен спомага за успешно третиране.
1. Косата се разресва с обикновен гребен, за да премахнат сплитания.
2. Разделя се на 4 зони: от челото към тила, от едното ухо към другото.
3. След това, във всяка от зоните косата се разресва повторно със ситния гребен против въшки Elimax®, като се започва възможно най-близо до главата. Разресва се в посока отгоре надолу.
4. Гребенът се избърсва регулярно с кърпа, като се цели да се отстранят събраните въшки и гниди. А всеки кичур, почистен от въшки / гниди се отделя на една страна.

Стъпка 3: Косата се измива след 15 минути (включително времето за сресване)

Първо се нанася малко вода върху третираната коса и се разпенва добре. Отмива се пяната напълно. Шампоанът се измива лесно с топла вода. Да се следи продуктът да не попада в очите! Няма необходимост косата да се измива повторно с друг шампоан.

След това се подсушава добре с хавлиена кърпа. Да не се използва сешоар! В случай че процедурата се прави вечер, се препоръчва косата да е напълно изсъхнала преди лягане. Проверява се за повторна поява на паразитите след 7 дни. В повечето случаи еднократно нанасяне е достатъчно. Ако след 7 дни все още има паразити, се повтарят стъпки 1, 2 и 3. За предпазване от повторна поява, шампоанът Elimax® може да бъде използван регулярно като превантивна мярка.

Важно!

Продуктът не се препоръчва за деца под 12 месеца. Да не се използва в случай на повишена чувствителност към някоя от активните съставки. При поява на признаци на възпаление/ алергия или обрив, да се преустанови употребата и да се измие косата с нормален шампоан. Да не се употребява продуктът, при възпалена или увредена кожа на главата. Да се пази изделието от източници на огън, пламъци или горещи предмети (свещи, камина, сешоар, фурна). Никога да не се пуши по време на третиране. Възможно е да са нужни няколко приложения, в случай на тежко опаразитяване (> 25 въшки на глава). Да се пази от попадане в устата / очите. При случайно попадане в тях, незабавно да се изплакне обилно с вода. При инцидентно поглъщане, незабавно да се потърси лекарско съдействие или отделение по токсикология. Уверете се, че сте измили добре шампоана! Продуктът се оставя да подейства за точно 15 минути, но не повече. Главата НЕ се покрива, докато се използва шампоанът, напр. с шапка, фолио, кърпа и др. Да се избягва попадането на шампоана върху тялото (врата, раменете и гръдния кош), като се предпазват с кърпа около раменете. При контакт на продукта с кожата, да се измие напълно със сапун. Продуктът е предназначен единствено за външно приложение. Да се съхранява далеч от деца. Няма данни за употреба от бременни жени или кърмачки. В случай на опаразитяване по време на бременност или кърмене, да се направя консултация с лекар преди употреба. Продуктът е подходящ само за въшки по главата (да не се използва за срамни или телесни въшки).

Възможни странични реакции:

Шампоанът Elimax® се понася добре, когато се употребява според указанията. В редки или много редки случаи е възможно да се проявят следните неблагоприятни ефекти: кожен обрив и раздразнение; увреждане или загуба на коса; подпухване и раздразнение на очите; излющване на скалпа.

Съхранение: При температура между 5°С и 25°С и без светлина, далече от деца. Шампоанът да не се използва след датата на годност, посочена на опаковката.


Производител: Oystershell Laboratories, Белгия.

 

Съставки

Състав: Олигодеценно масло, LPF® (сусамово масло, акрилат кополимер), разпенващи агенти, аромат.

Опаковка:

  • Шампоан - 100 мл.
  • Гребен - 1 бр.

Подобни продукти

промо бюлетин

logo

Бъди в час с актуалните предложения и промоции на Apteka24.bg! Абонирай се за известия на твоя email