Поръчка по телефона

0888 / 02 54 54

Назад

Padstop anti-lice lotion 75 ml / Падстоп лосион против въшки 75 мл

Арт. No. 10008858
13.20 лв. (с ДДС)
  бр Поръчка без регистрация
Направи запитване Купи на изплащане
Виж всички от Natur Produkt ›
Рейтинг: 3.5/5 на базата на 2 оценки

ИнформацияПадстоп лосион е медицинско изделие, което ефикасно и бързо премахва главовите въшки и гнидите им (яйца). Стопира активния стадий на тяхното развитие, дехидратира гнидите и премахва въшките, като ги задушава.
Предимства:

 • Продуктът е безопасен за деца, възрастни, бременни и кърмещи жени.
 • Не съдържа инсектициди.
 • Със 100% диметикон.
 • Лесен за употреба.
 • Без получаване на резистентност на паразитите.
 • Кратко време за третиране (10+ минути).
 • Комплектът включва найлонова шапка  и гребен.

Метод на действие:
Падстоп стопира активния стадий на развитие на въшката и яйцата й. В продукта се съдържа диметикон, който премахва бързо въшките чрез задушаване и дехидратира гнидите.  Представлява синтетично полиметилсиликоново масло с копринена немазна консистенция, което не притежава цвят или аромат. Не попива в кожата, което го прави напълно безвреден за употреба върху скалпа. Има минимално повърхностно напрежение, поради което може да проникне в най-малките въздухоносни пътища на паразита. След приблизително 10 минути от третирането, въшките и гнидите (яйцата им) се задушават и изсъхват. След употребата на продукта, съдържащ диметикон, не се наблюдава възобновяване на жизнените функции на паразитите. Освен това, лосионът спомага за намаляване на адхезията (прилепването) на гнидите, което прави отстраняването им с гребен за въшки по- лесно. Действието на продуктът е напълно механично, поради което въшките и гнидите не могат да станат резистентни към активното вещество.
Указания за приложение:
Предназначено единствено за външно приложение!
Да се използва върху здрава, ненаранена кожа на скалпа.
ДЪЛЖИНА НА КОСАТА    ДОЗИРОВКА ЗА ЕДИН ЧОВЕК

 • Дълга коса (под линията на рамената)    75 ml
 • Средно дълга коса (до раменете)    50-75 ml
 • Къса коса (до ушите или по-къса)    25-50 ml

Важно!
За да се навлажнят добре скалпът и косата, при много дълга коса и плътен/дебел косъм, е възможно да се наложи употребата на по-обилно количество от лосиона. Количествата, посочени в таблицата, са приблизителни.
Етапи на приложение:
1. Нанансяне на лосиона върху косата и скалпа - нужно е за елиминирането на въшките и дехидратирането на гнидите.
Количеството се определя според дължината на косата(виж. таблицата по-горе). Това става по-лесно, като обърнете бутилката откъм гърба - използвайте начертаната скала в ml.
Полагането на лосиона става върху суха коса с втриване, до пълното намокряне на косата и скалпа (за да не се изсуши  косата прекалено бързо, се използва приложената в опаковката найлонова шапка за коса). Изчаква се от 10-60 мин. (според дължината на косата и плътността на косъма), за да подейства активната съставка.
Да се предпазват очите от попадане на лосион в тях.
2. Отстраняване на въшките и гнидите с гребен - този етап е нужен за пълното изчистване на косата и скалпа от паразитите.
След около 10 минути косата се сресва с гребена за въшки,  приложен в опаковката (мократа коса е много по-лесна за разресване).
След това косата се измива 2 пъти с топла вода и шампоан за ежедневна употреба.
През следващите 10 дни внимателно се следи за нова поява на въшки и гниди. Това може да се случи при небрежно разресване на косата с гребена за въшки при третиране с лосиона, понеже женските въшки изхвърлят наведнъж няколко яйца дневно и излюпване то става след 7 дни. При повторна поява на паразитите, се повтарят стъпки 1 и 2.
3. Обеззаразяване на средата - важно е за успешното отстраняване на въшките и гнидите.
дДрехите, завивките и кърпите, които са използвани, се изпират  при температура не по-ниска от 60°С.
А предметите, които не могат да се изперат в пералня или миялна машина, се поставят в найлонова торбичка поне 3 седмици да стоят затворени на стайна температура или във фризера за 24 часа при температура -15°С до -18 °С.
Четките и гребени за коса се потапят в гореща вода за минимум 10 мин. А найлоновата шапка за коса се изхвърля навън в кофата за боклук.
Домът се почиства старателно.
Важно!
Педназначено единствено за външна употреба!
Лосионът се използва само върху здрава, ненаранена кожа на скалпа.
Да не се използва при свръхчувствителност към диметикон.
Да се предпазва от попадане в очите.
При контакт с очите, може да се появи леко дразнене. Да се  изплакнат незабавно под течаща топла вода поне 10 мин. Ако дразненето продължи по-дълго време, обърнете се към очен лекар (офталмолог).
При третирането е възможна поява на сърбеж или зачервяване. Тези симптоми са леки, с временен характер и бързо отшумяват.
При други нежелани реакции, различни от посочените в листовката, свържете се с лекар или фармацевт.
Съхранение:

 • Далеч от деца!
 • Да се съхранява в оригиналната опаковка. Не прилагайте след изтичане срока на годност.
 • След употреба  останало количество от лосиона ДА НЕ СЕ изхвърля в умивалника. Препоръчва се бутилката да се отнесе в аптеката за адекватно професионално унищожаване.

Производител: Natur Produkt Zdrovit Sp. z.o.o, Полша

Съставки

Състав: 100% диметикон.

Опаковка: 75 мл.

Подобни продукти

промо бюлетин

logo

Аптека24 ЕООД ще използва информацията, която предоставяте на този формуляр, за да бъде във връзка с Вас и да предоставя всички актуални оферти и новости.

Можете да промените решението си по всяко време, като кликнете върху връзката за прекратяване на абонамента в долния колонтитул на всеки имейл, който получавате от нас, или като се свържете с нас на office@apteka24.bg. Ние ще обработваме Вашата информация с уважение. За повече информация относно практиките ни за поверителност, моля, посетете нашия уебсайт. С кликването по-долу сте съгласни, че може да обработим информацията ви в съответствие с тези условия.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.