Поръчка по телефона

0888 / 02 54 54

Назад

Baby nose aspirator with soft suction head / Аспиратор за нос с мек накрайник Носко бебе

Арт. No. 10009995
22.40 лв. (с ДДС)
  бр Поръчка без регистрация
Направи запитване Купи на изплащане
Виж всички от Ceumed ›
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка

Информация

Аспиратор за нос с мек накрайник Носко бебе е приспособление за почистване на носа чрез вакуум.
Продуктът на Nosko премахва секретите от носа бързо и нежно, използвайки технология с помощта на стандартна домакинска прахосмукачка. Функционира като се фиксира единия край на приставката Nasal Aid в нея, а другия край се поставя в носа на бебето. Приспособлението премахва секретите чрез безопасно и непрекъснато всмукване с налягане 0.2 бара, без значение от мощността на прахосмукачката. Процедурата е безболезнена и без създаване на странични ефекти.
Препоръчва се да се избягва употребата на уреда при деца, страдащи от кръвотечение от носа или хронична хемофилия. Детето да не се оставя без надзор. Вакуумният аспиратор Nosko е клинично изпитан и одобрен за употреба. Благодарение на него може да се скъси времето за възстановяване при настинки, а детето е напълно способно да се храни нормално и да спи добре.

ИЗДЕЛИЕТО ДА НЕ СЕ ПОСТАВЯ В МИКРОВЪЛНОВА ФУРНА!

Характеристики:

 • всмукващ накрайник с добър профил на безопасност;
 • с постоянна и безопасна сила на всмукване 0,2 бара, независеща от мощността на прахосмукачката;
 • с възможност за лесно почистване - разглобява се на 5 части и се почиства под течаща вода;
 • възможност за стерилизиране чрез изваряване или чрез накисване в стерилизираща течност (съставните елементи на изделието са изработени от температуроустойчив материал);
 • при правилна експлоатация секретът не може да попадне в тръбичката на прибора, нито в маркуча на прахосмукачката. За тази цел всмукващият накрайник се препоръчва да се държи в ръката така, че силиконовата тръбичка да сочи нагоре;предлага пластмасов сет, съдържащ 1 прибор, 2 всмукващи накрайника и 1 четка за почистване;
 • пзделието е без опасни за здравето материали;осигурява високо качество на добра цена;
 • продуктът е препоръчван от педиатри и специалисти уши-нос-гърло.

Процес на вакуумно почистване на носа - стъпки

 • Предварителна подготовка: прахосмукачката се включва в мрежата / контакта, позиционирайки я в близост до мястото, където ще се извършва процедурата, така че да може да се пристъпи към началото.
 •  изделието се сглобява според приложеното изображение и се поставя камбанообразния конектор в маркуча на прахосмукачката. Прахосмукачката се включва.
 • Накапват се в двете ноздри на бебето физиологични солени капки за нос. (Соленият разтвор с концентрация 0,9 % е физиологичен, съставът му е идентичен с този на сълзите. Не причинява щипене, дразнене, спомага за овлажняване и разреждане на секрета.) Изчаква се около 3 минути и се пристъпва към почистването на навлажнената носна лигавица. Капките спомагат за разтваряне на секрета, засъхнал по стените на носната кухина; товагарантира ефективно почистване, без нараняване на лигавицата.
 • Правилното положение на тялото според възрастта на детето е изключително важно. Вакуумно почистване на носа при новородени и кърмачета
  •  бебето се повдига до полуседеж, като внимателно се придържа гърба с лявата предмишница и се държи главата изправена в дланта. Важно е бебето да не е легнало и главата му да не е наклонена назад, защото това възпрепятства премахването на секретите. В подобни случаи секретът се стича към гърлото. При правилното положение на тялото, секретът се стича към носа и е възможно бързо и лесно да се премахне.При новородените и кърмачетата секрет все още не е обилен и гъст, за да е необходим пълен вакуум. И не е необходимо да се притиска другата ноздра. Вакуумно почистване на носа при малки деца
  • детето сяда в скута на възрастния с гръб към него. При необходимост, краката му се притискат между краката на възрастния, в случай че то се съпротивлява. Детето трябва да наведе глава напред - това ще спомогне за отстраняването на секрета.

В тази възраст, ако детето е в състояние да ви съдейства, може да притиснете другата ноздра с пръсти; така се образува пълен вакуум иулеснява почистването на носа. Пълният вакуум води до бързо и по-ефикасно почистване на носа, но не е задължителен. Той може да се постигне, когато детето е в състояние да съдейства. Добре е детето да не отваря уста, докато се приключи с почистването на носа; това спомага и за по- бързото приключване на процедурата.

Какво представлява вакуумното почистване на носа: 
при затварянето на ноздрата, в носа се създава вакуум и секретът преминава от средния в общия назален проход. Така, след като освобождаване на ноздрата, е възможно отстраняването на секрета от общия назален проход. Това е много важно при по- гъсти секрети. Течният секрет се стича от само себе си от средния в общия назален проход, откъдето чрез изделието за вакуумно почистване може да се премахне безпроблемно без пълен вакуум. Прилагането на капки за нос преди процедуратат по почистване е задължително за всички възрасти! 5. Прахосмукачката се включва. Приборът за вакуумно почистване е безопасна методика, благодарение на специфичната конструкция на изделието. То е с постоянна сила на всмукване 0,2 бара, напълно безопасна, дори при почистване на носната кухина на новородено.

 •  Всмукващият накрайник се поставя в ноздрата.

Правилна употреба и поставяне на прибора в ноздрата

 • Всмукващият накрайник се хваща с дясната ръка, така че силиконовата тръбичка да сочи нагоре. Целта е да не се допуска стичането на секрет към тръбичката. По този начин приборът ще се запази чист и ще трябва да измиете само всмукващия накрайник и контейнерът, но не и силиконовата тръбичка. Всмукващият накрайник се поставя в ноздрата толкова дълбоко, колкото позволява конусовидният връх. Не е нужно приборът да се вкарва прекалено навътре и да се натиска, понеже това няма отношение към ефективността. Всмукващият накрайник се държи наклонен надолу и настрани, така че да може да отстрани секретите напълно. Продължителността на 1 непрекъснат курс на почистване не трябва да продължава повече от 5 секунди. В случай че това е недостатъчно, 5-секундните курсове трябва да се редуват с малки паузи от 3-5-секундни. Почистването продължава, докато контейнерът не спре да се пълни със секрет.
 • Приборът се отстранява от ноздрата.
 • Прахосмукачката се изключва.
 • при нужда, капките за нос или секрета се изтриват с мека носна кърпа.
 • При необходимост се нанася тънък слой крем Sudocrem, за да предотврати зачервяване или дразнене от секрета. 
 • Накрайникът се разглобява и се измива под течаща вода. При почистване всмукващият накрайник се сваля от контейнера.

Производител: Ranyak Gyorgy Uvegtechnikus, Е.С.

 

Съставки

Части на прибора за вакуумно почистване на носа.
Пластмаса или стъкло и пластмаса:

 • Всмукващ мек накрайник;
 • Силиконова тръбичка (гъвкава);
 • Контейнер за секрет (вътрешен цилиндричен контейнер, който може да се отдели от всмукващия накрайник; външен контейнер, към който се прикрепя всмукващият накрайник, а отстрани - силиконова тръбичка);
 • Камбанообразен конектор за прахосмукачка.

Подобни продукти

промо бюлетин

logo

Аптека24 ЕООД ще използва информацията, която предоставяте на този формуляр, за да бъде във връзка с Вас и да предоставя всички актуални оферти и новости.

Можете да промените решението си по всяко време, като кликнете върху връзката за прекратяване на абонамента в долния колонтитул на всеки имейл, който получавате от нас, или като се свържете с нас на office@apteka24.bg. Ние ще обработваме Вашата информация с уважение. За повече информация относно практиките ни за поверителност, моля, посетете нашия уебсайт. С кликването по-долу сте съгласни, че може да обработим информацията ви в съответствие с тези условия.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.