Поръчка по телефона

0888 / 02 54 54

Назад

Jarrow Formulas L-citrulline 60 tablets / Джароу Формулас L-цитрулин 60 таблетки

Арт. No. 10011926
59.00 лв. (с ДДС)
  бр Поръчка без регистрация
Направи запитване Купи на изплащане
Виж всички от JARROW FORMULAS INC. ›
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка

Информация

L-цитрулинът е неесенциална алфа аминокиселина за оптимални резултати и пълна вазоконстрикция, прекурсор на L-аргинина. Името й идва от латинското наименование на динята - Citrullus lanatus.

Динята е един от най-добрите хранителни източници на цитрулин, но, за съжаление, в много малки количества (0.7 - 3.6 мг на 1 грам плод). Аминокиселината, също така, може да се синтезира от глутамин и орнитин в чревната лигавица. Това е една от причините, поради които проблемите с храносмилателната система, като целиакия например, са причина за понижени нива на цитрулин и аргинин в организма. Всъщност нивата на първата аминокиселина се използват като биомаркер за правилната функция на червата.
След като се абсорбира, цитрулинът преминава през черния дроб непроменен и достига до бъбреците, където се превръща в аргинин и циркулира в цялото тяло. Около 75% от цитрулина, който достига бъбреците, се превръща в аргинин. Аргининът е предшественик на азотния оксид. Интересното в случая, обаче, е, че цитрулинът повишава кръвните нива на аргинин в по-голяма степен отколкото приемът на самия аргинин под формата на хранителна добавка. За разлика от цитрулина, приетият от организма аргинин в голяма степен се метаболизира до урея. Противно на очакванията, той не поддържа положителния азотен баланс. Причината за това, според теорията, е фактът, че се превръща в урея.
Много любители на спорта и фитнеса търсят начини да увеличат производството на азотен оксид в своите тела с цел разширяване на кръвоносните съдове чрез медиирана ендотел-зависима вазодилатация. Обосновката е, че по-добрият обмен на газ и по-пълното доставяне на хранителни вещества, включително аминокиселини за регенериране на мускулите, като резултат от повишения приток на кръв през разширените съдове води до по-висока производителност и по-бързо възстановяване. L-цитрулинът е по-добро средство за поддържане нивата на азотния оксид, отколкото приема на големи количества аргинин под формата на хранителна добавка.
Проучвания върху животните сочат, че L-цитрулинът може да подобри ендотел-зависимата вазодилатация, свързана с отпускането на артериалната гладка мускулатура, благодарение на ефекта, който оказва върху цикличния гуанозинмонофосфат (c-GMP).

Хранителната добавка L-цитрулин на Jarrow Formulas е с уникална трикомпонентна формула за подпомагане производството на азотен оксид, което е важно за регулиране на кръвното налягане и оптималното функциониране на имунната система. Също така помага на черния дроб за неутрализиране на амоняка.
Quatrefolic® (Метилфолатът) е биологично активна форма на фолата, необходима за поддържане здравето на сърдечносъдовата и нервната система.
Гама токоферолът работи заедно с L-цитрулина и метилфолата за подпомагане производството и оптималното функциониране на азотния оксид.

За кого се препоръчва добавката?

За хора, които искат да увеличат производството на азотен оксид в своите тела и да ускорят и оптимизират възстановяването на мускулите си. 

Начин на употреба: Приемайте по 1 таблетка на ден или по указание на медицински специалист.

Допълнителна информация: 
Продуктът е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното и балансирано хранене. 
Да не се употребява по време на бременност и кърмене и при установена индивидуална непоносимост към някоя от съставките! 
При употреба на лица под 18 годишна възраст е необходима консултация с лекар или фармацевт. 
При употреба на лекарствени медикаменти (най-вече за регулиране на кръвното налягане) или при наличие на заболяване, моля консултирайте се с лекар, преди употребата на този продукт! 
Преустановете употребата и се консултирайте с лекар, ако възникнат нежелани реакции

Възрастните хора трябва често да проверяват нивата на витамин В12 в своите организми. Фолиевата киселина може да прикрие наличието на злокачествена анемия.

Производител: JARROW FORMULAS, САЩ

Съставки

Състав на 1 таблетка:

L-цитрулин (в свободна форма) - 1000 мг;
Фолиева киселина (като Quatrefolic® - глюкозаминова сол на (6S)-5-метилтетрахидрофолиева киселина) - 30 мкг;
Гама-токоферол (от естествен смесен комплекс от токофероли) - 10 мг.

Други съставки: Целулоза, стеаринова киселина (от растителен източник), силициев диоксид, магнезиев стеарат (от растителен източник) и хранителна глазура.

Не съдържа: пшеница, глутен, соя, млечни продукти, яйца, риба, миди, фъстъци и ядки 

Опаковка: 60 таблетки

Подобни продукти

промо бюлетин

logo

Бъди в час с актуалните предложения и промоции на Apteka24.bg! Абонирай се за известия на твоя email