Поръчка по телефона

0888 / 02 54 54

Назад

Jarrow Formulas L-citrulline 60 tablets / Джароу Формулас L-цитрулин 60 таблетки

Арт. No. 10011926
59.00 лв. (с ДДС)
  бр Поръчка без регистрация
Направи запитване Купи на изплащане
Виж всички от JARROW FORMULAS INC. ›
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка

Информация

L-цитрулинът е неесенциална алфа аминокиселина за оптимални резултати и пълна вазоконстрикция, прекурсор на L-аргинина. Името й идва от латинското наименование на динята - Citrullus lanatus.

Динята е един от най-добрите хранителни източници на цитрулин, но, за съжаление, в много малки количества (0.7 - 3.6 мг на 1 грам плод). Аминокиселината, също така, може да се синтезира от глутамин и орнитин в чревната лигавица. Това е една от причините, поради които проблемите с храносмилателната система, като целиакия например, са причина за понижени нива на цитрулин и аргинин в организма. Всъщност нивата на първата аминокиселина се използват като биомаркер за правилната функция на червата.
След като се абсорбира, цитрулинът преминава през черния дроб непроменен и достига до бъбреците, където се превръща в аргинин и циркулира в цялото тяло. Около 75% от цитрулина, който достига бъбреците, се превръща в аргинин. Аргининът е предшественик на азотния оксид. Интересното в случая, обаче, е, че цитрулинът повишава кръвните нива на аргинин в по-голяма степен отколкото приемът на самия аргинин под формата на хранителна добавка. За разлика от цитрулина, приетият от организма аргинин в голяма степен се метаболизира до урея. Противно на очакванията, той не поддържа положителния азотен баланс. Причината за това, според теорията, е фактът, че се превръща в урея.
Много любители на спорта и фитнеса търсят начини да увеличат производството на азотен оксид в своите тела с цел разширяване на кръвоносните съдове чрез медиирана ендотел-зависима вазодилатация. Обосновката е, че по-добрият обмен на газ и по-пълното доставяне на хранителни вещества, включително аминокиселини за регенериране на мускулите, като резултат от повишения приток на кръв през разширените съдове води до по-висока производителност и по-бързо възстановяване. L-цитрулинът е по-добро средство за поддържане нивата на азотния оксид, отколкото приема на големи количества аргинин под формата на хранителна добавка.
Проучвания върху животните сочат, че L-цитрулинът може да подобри ендотел-зависимата вазодилатация, свързана с отпускането на артериалната гладка мускулатура, благодарение на ефекта, който оказва върху цикличния гуанозинмонофосфат (c-GMP).

Хранителната добавка L-цитрулин на Jarrow Formulas е с уникална трикомпонентна формула за подпомагане производството на азотен оксид, което е важно за регулиране на кръвното налягане и оптималното функциониране на имунната система. Също така помага на черния дроб за неутрализиране на амоняка.
Quatrefolic® (Метилфолатът) е биологично активна форма на фолата, необходима за поддържане здравето на сърдечносъдовата и нервната система.
Гама токоферолът работи заедно с L-цитрулина и метилфолата за подпомагане производството и оптималното функциониране на азотния оксид.

За кого се препоръчва добавката?

За хора, които искат да увеличат производството на азотен оксид в своите тела и да ускорят и оптимизират възстановяването на мускулите си. 

Начин на употреба: Приемайте по 1 таблетка на ден или по указание на медицински специалист.

Допълнителна информация: 
Продуктът е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното и балансирано хранене. 
Да не се употребява по време на бременност и кърмене и при установена индивидуална непоносимост към някоя от съставките! 
При употреба на лица под 18 годишна възраст е необходима консултация с лекар или фармацевт. 
При употреба на лекарствени медикаменти (най-вече за регулиране на кръвното налягане) или при наличие на заболяване, моля консултирайте се с лекар, преди употребата на този продукт! 
Преустановете употребата и се консултирайте с лекар, ако възникнат нежелани реакции

Възрастните хора трябва често да проверяват нивата на витамин В12 в своите организми. Фолиевата киселина може да прикрие наличието на злокачествена анемия.

Производител: JARROW FORMULAS, САЩ

Съставки

Състав на 1 таблетка:

L-цитрулин (в свободна форма) - 1000 мг;
Фолиева киселина (като Quatrefolic® - глюкозаминова сол на (6S)-5-метилтетрахидрофолиева киселина) - 30 мкг;
Гама-токоферол (от естествен смесен комплекс от токофероли) - 10 мг.

Други съставки: Целулоза, стеаринова киселина (от растителен източник), силициев диоксид, магнезиев стеарат (от растителен източник) и хранителна глазура.

Не съдържа: пшеница, глутен, соя, млечни продукти, яйца, риба, миди, фъстъци и ядки 

Опаковка: 60 таблетки

Подобни продукти

промо бюлетин

logo

Аптека24 ЕООД ще използва информацията, която предоставяте на този формуляр, за да бъде във връзка с Вас и да предоставя всички актуални оферти и новости.

Можете да промените решението си по всяко време, като кликнете върху връзката за прекратяване на абонамента в долния колонтитул на всеки имейл, който получавате от нас, или като се свържете с нас на office@apteka24.bg. Ние ще обработваме Вашата информация с уважение. За повече информация относно практиките ни за поверителност, моля, посетете нашия уебсайт. С кликването по-долу сте съгласни, че може да обработим информацията ви в съответствие с тези условия.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.