Поръчка по телефона

0888 / 02 54 54

Назад

Pure Gold Coenzyme Q10 180 softgels Cvetita Herbal / Пюр Голд Коензим Q10 50 мг. 180 капсули Цветита Хербал

Арт. No. 10012024
118.75 лв. (с ДДС)
  бр Поръчка без регистрация
Направи запитване Купи на изплащане
Виж всички от CVETITA ›
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка

Информация

Какво е CoQ10?

Коензим Q10, още познат като CoQ10, е съединение, което се произвежда от човешкото тяло по естествен начин и се съхранява в митохондриите на клетките. Митохондриите са отговорни за производството на енергия в клетките. Също така те предпазват клетките от окислително увреждане (т.н. антиоксидантно действие), болестотворни бактерии и вируси. 

С възрастта производството на CoQ10 намалява и поради тази причина при възрастните хора е по-вероятно да имат недостиг от това съединение. 

Ето и някои от възможните причини за недостиг на CoQ10:

 • Недостиг на витамин В6.
 • Генетична предразположеност и състояние, при което човешкият организъм не може да синтезира и използва правилно CoQ10.
 • Повишена нужда от страна на тъканите и органите, в резултат на заболяване.
 • Окислителен стрес на клетките, дължащ се на естествените процеси на стареене.
 • Странични ефекти от лечение със статини (активната съставка на някои лекарства за понижаване на холестерола).

Проучвания показват, че CoQ10 играе няколко ключови роли в човешкото тяло.

Една от неговите основни функции е производството на енергия в клетките. Участва в производството на АТФ (аденозинтрифосфат), който е отговорен за преноса на енергия между клетките. 

Другата му решаваща роля е да служи като антиоксидант и да предпазва клетките от окислително увреждане, което е доказано с изследвания.

Прекомерното количество свободни радикали водят до оксидативни увреждания (увреждане на клетките), които могат да попречат на нормалното функциониране на клетките. До известна степен това е причината за много здравословни проблеми.

CoQ10 се съдържа във всяка клетка на нашето тяло. Въпреки това най-висока концентрация е намерена в органи с високи енергийни нужди, като сърце, бъбреци, белите дробове и черния дроб.

Действия:

 • Подпомага сърдечната недостатъчност, чрез подобряване на сърдечната функция.
 • Подобрява плодовитостта и при двата пола. Увеличава количеството и качеството на яйцеклетките. Подобрява качеството, активността и броя на сперматозоидите. 
 • Предпазва кожата от увреждане и бръчки, вследствие на свободните радикали и UV лъчите.
 • Доказано подобрява функцията на митохондриите в клетките на мозъка и спомага за предотвратяването и облекчаването на главоболие и мигрена. 
 • Увеличава производството на енергия в клетките при физически натоварвания и по време на тренировка. Понижава умората и повишава ефективността на упражненията. 
 • Повишава инсулиновата чувствителност. Регулира нивата на кръвната захар и хемоглобин А1С (гликиран хемоглобин), при хора, страдащи от диабет. Спомага за разграждането на мазнините и намалява натрупването на мастни клетки, водещи до затлъстяване на клетъюно ниво или диабет тип 2. 
 • Има важна роля в защитата на клетъчната ДНК и запазването на клетките, които са силно свързани с превенцията и предпазването от ракови заболявания. 
 • Подпомага защитата на мозъчните клетки от натрупване на свободни радикали в тях. Намалява действието на вредните съединения, които могат да доведат до мозъчни заболявания - като Алцхаймер и Паркинсон. 
 • Намалява натрупването на свободни радикали в клетките на белите дробове, които водят до различни белодробни заболявания - астма, различни форми на бронхити, усложнения след настинки и грипни заболявания, и хронична обструктивна белодробна болест. 

CoQ10 е мастно разтворимо съединение и се абсорбира бавно от тялото. Приемането му с храна може да помогне на тялото да го абсорбира до три пъти по бързо, в сравнение с приема му без храна. Поради тази причина CoQ10 в продуктът Pure Gold Q10 е разтворен в кайсиево масло. Една от най-висококачествените мазнини, полезна за човешкото тяло.

Човешкото тяло не съхранява CoQ10. За това се препоръчва приемът му да е продължителен, за да се усетят ползите от него. CoQ10 е една от малкото хранителни добавки, които могат да се приемат целогодишно, спазвайки препоръчителната дневна доза за прием. 

Начин на употреба: Приемайте по 1 мека капсула, препоръчително с храна, за да се подобри абсорбцията му. Максималната препоръчителна дневна доза е 3 капсули. 

Внимание! 
Продуктът е хранителна добавка и не трябва да се използва, като заместител на разнообразната и балансирана диета и здравословния начин на живот.

Да не се употребява по време на бременност и кърмене и при установена индивидуална непоносимост към някоя от съставките!
При употреба на лекарствени медикаменти или при наличие на заболяване, моля консултирайте се с лекар, преди употребата на този продукт!
Преустановете употребата и се консултирайте с лекар, ако възникнат нежелани реакции.

Съхранение: Да се съхранява на сухо и проветриво място, защитено от източници на топлина и светлина. Да се съхранява в оригинална опаковка и недостъпно за деца място. 

Производител: Цветита Хербал" ЕООД. 

Съставки

Съдържание на 1 мека капсула:

Коензим Q10 - 50 мг.
Зелен Чай - екстракт - 11,5 мг.
Кайсиево масло - 168,5 мг.
Пчелен Восък - 15 мг.
Слънчогледов лецитин - 35 мг.

Опаковка: 180 меки капсули

Подобни продукти

промо бюлетин

logo

Бъди в час с актуалните предложения и промоции на Apteka24.bg! Абонирай се за известия на твоя email