Поръчка по телефона

0888 / 02 54 54

Назад

Jarrow Formulas Jarro-Zymes Plus 100 capsules / Джароу Формулас Джарозимс Плюс (Храносмилателни панкреатични ензими) 100 капсули

Арт. No. 10011914
47.00 лв. (с ДДС)
  бр Поръчка без регистрация
Направи запитване Купи на изплащане
Виж всички от JARROW FORMULAS INC. ›
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка

Информация

Jarro-Zymes Plus е продукт, в чиято формула е използван само свински панкреатин, който е най-близък до този, произвеждан от човешкото тяло. 

Jarro-Zymes® Plus има специална формула на киселинно устойчиви микробни и гъбични ензими с активности, подобни на панкреатин, съдържащи амилаза, липаза и комплекс от ендо- и екзопептидази, които са активни в широк диапазон от стомашно-чревно рН. Галактозидазата се произвежда чрез ферментация на единични клетки и улеснява усвояването на бобовите и кръстоцветните зеленчуци. Лактазата е добавена, за да се улесни усвояването на лактозата.

Хранителната добавка е подходяща за по-възрастни хора, при които нивата на храносмилателни ензими, произвеждани от панкреаса, са намалели. Може да се използва и от здрави хора, при консумация на по-големи количества храна. Хранителната добавка ускорява и улеснява храносмилателния процес. 

Полезни свойства:

  • подобрява храносмилането;
  • стимулира естествения защитен отговор на тялото;
  • поддържа когнитивните функции;
  • детоксикира организма;
  • защитава кръвоносните съдове и съдове;
  • подобрява състоянието на кожата;
  • подпомага усвояването на хранителните вещества;
  • облекчава дискомфорта, провокиран от нарушено храносмилане;
  • стимулира секрецията на жлъчен сок;
  • премахва тежестта и подуването.

Действие на активните съставки:

Голяма част от храносмилателните ензими се произвеждат от панкреаса и всеки от тях притежава специфични функции:

Липаза - храносмилателен ензим, срещащ се в растенията, млечните продукти, бактериите и плесените. Помага за разграждането на мазнините чрез хидролизирането им в тънките черва;

Амилаза - подпомага разграждането на нишестето и сложните въглехидрати, превръщайки ги в използваеми молекули захар;

Протеаза - подпомага разграждането на протеините. Хидролизира пептидните връзки, които свързват аминокиселините в полипептиди и протеини.

Тези 3 класа ензими са от решаващо значение за способността на тялото ни да преобразува храната, която ядем, в енергия и хранителни вещества, необходими за нашето оцеляване, растеж и развитие.
Изследванията показват, че нивата на храносмилателните ензими, произвеждани от панкреаса, намаляват с възрастта. Неоптималната функция на жлезата, причинена от различни фактори, също влияе негативно върху производството на ензими, което води до лошо храносмилане и непълно усвояване на храната. Този проблем може да бъде разрешен чрез допълнителен прием на Панкреатин, който съдържа липаза, протеаза и амилаза. 

Панкреатин
Панкреатинът е много добър източник на липаза. Ето защо допълнителният му прием под формата на хранителна добавка намалява количеството мазнини в изпражненията, подобрява храносмилането и цялостното здравословно състояние на хора с неоптимална функция на панкреаса. В двойно-сляпо проучване, свързано с употребата на липаза от панкреатин, здрави индивиди увеличават храносмилателния си комфорт след консумация на храни, богати на мазнини. Част от ползите, вследствие приема на ензима, може би са резултат от поддържане производството на холецистокинин (CCK) - хормон, произвеждан от стомашно-чревния тракт, който стимулира секрецията на жлъчен сок и смилането на мазнините. Панкреатинът много бързо напуска
стомаха по време на самия храносмилателен процес. Хората, които приемат продукти, съдържащи ензими, ще постигнат по-добри резултати ако ги вземат по време на хранене.

Алфа-галактозидаза
Хората, които имат проблеми с храносмилането, страдат от диспепсия, метеоризъм и подуване на корема. Пациентите свързват тези симптоми с прекомерното образуване на газове в стомашно-чревния тракт. Двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване, фокусирано върху метеоризма, изследва начина, по който ензима алфа-галактозидаза, извлечен от гъби, влияе върху здрави индивиди. Доброволци приемат 300 или 1200 единици алфа-галактозидаза или плацебо, докато се хранят (менюто им се състои от 420 гр. боб). На лице са положителни резултати по отношение на следните критерии: екскреция на водорода чрез дишане, подуване, тежест, коремна болка, дискомфорт, метеоризъм и диария. Ясно е, че алфа-галактозидазата подобрява функциите на храносмилателната система, възвръщайки комфорта след прием на храни, богати на ферментиращи въглехидрати и може да бъде полезна при хора, страдащи от прекомерно образуване на газове. Алфа-галактозидаза - подпомага разграждането на боба и бобовите растения - основните причинители на газове в храносмилателния тракт, поддържа комфорта на гастро-интестиналния тракт и лекува възпаленията. 

Начин на употреба: Приемайте по 1 капсула преди всяко хранене или по указание на медицински специалист. Не дъвчете капсулите. Преглътнете ги бързо с течност по Ваш избор. 

За да се постигне ефект, продуктът задължително трябва да се приема на празен стомах, за да могат ензимите да се абсорбират в организма, вместо да се използват в червата.

Допълнителна информация: 
Продуктът е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното и балансирано хранене. 
Да не се употребява по време на бременност и кърмене и при установена индивидуална непоносимост към някоя от съставките! 
При употреба на лица под 18 годишна възраст е необходима консултация с лекар или фармацевт. 
При употреба на лекарствени медикаменти или при наличие на заболяване, моля консултирайте се с лекар, преди употребата на този продукт! 
Преустановете употребата и се консултирайте с лекар, ако възникнат нежелани реакции.

Производител: JARROW FORMULAS, САЩ

Съставки

Състав на 1 капсула:

Панкреатични ензими (от свине) - 445 mg
Липаза - 10 000 USP Units
Протеаза - 55 000 USP Units
Амилаза - 55 000 USP Units
Алфа галактозидаза - 25 mg

Помощни вещества: Силициев диоксид, калциев глюконат, Д-манитол, магнезиев стеарат (от растителен източник), малтодекстрин, целулоза, желатин (капсула).

Не съдържа: пшеница, глутен, соя, млечни продукти, яйца, риба, миди, фъстъци и ядки 

Опаковка: 100 капсули

Подобни продукти

промо бюлетин

logo

Бъди в час с актуалните предложения и промоции на Apteka24.bg! Абонирай се за известия на твоя email