Поръчка по телефона

0888 / 02 54 54

Назад

Jarrow Formulas Max DHA 90 capsules / Джароу Формулас Макс Докозахексаеновата киселина 90 капсули

Арт. No. 10011945
55.00 лв. (с ДДС)
  бр Поръчка без регистрация
Направи запитване Купи на изплащане
Виж всички от JARROW FORMULAS INC. ›
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка

Информация

DHA участва селективно в нервните клетки, ретината и сивото вещество на мозъка - все тъкани, отговорни за предаването на нервните импулси. Всъщност DHA съставлява около 40% от полиненаситените мастни киселини (PUFAs) в мозъка и приблизително 60% от тези в ретината. DHA е толкова важна, че човешкото тяло е в състояние да я разпознае и транспортира преференциално към нервната система. Съществуват, също така, специални механизми, които я пропускат през кръвно-мозъчната бариера. Преобладаващото количество DHA в мембраните на мозъчните клетки въздейства върху тяхната пропускливост и функции. Докозахексаеновата киселина влияе и върху способността за регулиране на протеините в клетъчните мембрани, които са критични за невронната функция.

DHA е от съществено значение за правилното неврологично развитие и растежа на плода и бебето. Нашите тела са способни да произвеждат определено количество докозахексаенова киселина от други омега-3 прекурсори. Но това, което сме в състояние да конвертираме, е само малък процент от необходимото количество за оптимално здраве и най-вече развитие на мозъка. 
Тъй като докозахексаеновата киселина е изключително важна за развитието на бебетата, тя в процеса на еволюция е намерила своя път към тях чрез кърмата от майката. От значение за съвременните бременни жени и най-вече кърмачки е изследване, което показва, че повишеният прием на DHA от майката води до по-високи нивата на мастната киселина в майчиното мляко. Следователно, адекватният прием на DHA по време на и след бременността е от жизненоважно значение.
Някои педиатри считат, че в идеалния случай нивата на DHA в майчиния организъм трябва да бъдат увеличени още 3 месеца преди зачеването, за да се гарантират адекватни количества за плода. Според учените именно докозахексаеновата киселина е
една от причините, поради които кърмените деца имат по-високо IQ и по-добра зрителна острота от децата, хранени с изкуствени млека. Доказателствата са толкова много, че производителите на сухи бебешки млека започват да добавят DHA към продуктите си.

ADHD (Синдром на хипереактивност с дефицит на вниманието) е термин, описващ нормални в други отношения деца, които проявяват хиперактивност, импулсивност и невнимание. Текущите проучвания показват възможна връзка между това състояние и недостига на есенциални мастни киселини. Кръвни проби от деца с диагноза ADHD показват значително по-ниски стойности на нивата на някои есенциални мастни киселини, включително и DHA. Въпреки, че изследванията в тази област продължават, едно е сигурно - докозахексаеновата киселина е изключително важна за развитието на децата.
Остаряването или достигането до т.нар. "трета възраст" води до повишен риск от развитие на ненормални отлагания в мозъка и увреждане на връзките между мозъчните клетки. Това може да доведе до влошаване на паметта и намалена способност за извършване на пръв поглед на обичайни ежедневни дейности. Редица клинични проучвания доказват значението, което DHA има, за предотвратяване на дендритни увреждания и натрупване на амилоидни плаки. Намалените нива на докозахексаенова киселина в кръвта са характерни за хората, които страдат от когнитивни увреждания, свързани с възрастта. Съществуват и изследвания, според които DHA влияе положително дори и върху настроението. Резултатите от тях все още са предварителни, но тези потенциални ефекти изглеждат логични предвид основната роля на DHA за течливостта на невронните мембрани, която улеснява клетъчните функции и комуникация.

DHA в сравнение с обикновеното рибено масло
Типичните омега-3 продукти от рибено масло обикновено съдържат по-високи концентрации ейкозапентаенова киселина (EPA) и по-малко докозахексаенова киселина (DHA). Хранителната добавка Max DHA на Jarrow Formulas съдържа специален молекулярен дестилат на рибено масло, който осигурява високо концентрирани DHA и EPA. В същото време този процес гарантира отстраняване на всички вредните замърсители от продукта.
Max DHA съдържа високи концентрации чиста докозахексаенова киселина. Помага за подобряване на мозъчната функция на хора от всички възрасти, но най-вече при деца и възрастни. Това е възможно най-добрият продукт на пазара, съдържащ DHA.

Употреба и безопасност
Като цяло, DHA от рибено масло под формата на хранителна добавка е относително безопасен продукт. Но, разбира се, трябва да внимавате, ако приемате варфарин или друг вид антикоагулант. За възрастни индивиди приемът на рибено масло варира от 1000 до 3000 mg на ден. При кърмачета и деца се препоръчва не повече от 40 mg / kg телесно тегло. 
Max DHA съдържа още 5 mg гама токоферол и 2 mg аскорбил палмитат за антиоксидантна защита на мастните киселини с дълга верига от окислително разграждане, което причинява гранясване.

За кого се препоръчва продуктът?
Хранителната добавка е подходяща за всички, тъй като ползите от докозахексаеновата киселина за човешкото здраве са многобройни и изключително разнообразни. Препоръчва се горещо за бременни жени, кърмачки и деца, чиято нервна система е в процес на развитие.

Какво отличава хранителната добавка на Jarrow Formulas от останалите на пазара?

  • Съдържа DHA в изцяло натурална триглицеридна форма и във висока концентрация.
  • По-голямо от 5: 1 съотношение на DHA към EPA.
  • Съответства на CRN и предложените USP монографии.
  • Суровината е пречистена и концентрирана с помощта на молекулярна дестилация.
  • Осигурява 600 mg DHA в 1 доза.

Награди и отличия:
Max DHA е сертифициран като устойчив продукт от Friend Of The Sea.
Изпълнени са всички изисквания за натурални (чисти и естествени) продукти на Consumer Lab - групата, наблюдаваща индустрията.
Max DHA е оценен като "Най-добър избор" от Environmental Defense (Група с нестопанска цел). Това отразява стриктните процедури, които Jarrow Formulas следват, за да се гарантира най-високо качество и чистота на рибеното масло.

Начин на употреба: Приемайте 1-2 гел капсули дневно, препоръчително по време на всяко хранене или по указание на медицински специалист.
Бременни жени и кърмачки: 1 - 2 гел капсули дневно.
Деца: 1 гел капсула на ден.

Допълнителна информация: 
Продуктът е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното и балансирано хранене. 
Да не се употребява по време на бременност и кърмене и при установена индивидуална непоносимост към някоя от съставките (алергия към морски дарове)! 
При употреба на лица под 18 годишна възраст е необходима консултация с лекар или фармацевт. 
При употреба на лекарствени медикаменти (най-вече антикоагуланти) или при наличие на заболяване, моля консултирайте се с лекар, преди употребата на този продукт! 
Преустановете употребата и се консултирайте с лекар, ако възникнат нежелани реакции.

Производител: JARROW FORMULAS, САЩ

Съставки

Състав на 2 капсули:

Рибено масло (източник на Омега-3 мастни киселини) - 1200 мг.
Докозахексаенова киселина (DHA) - 560 мг.
Ейкозапентаенова киселина (EPA) - 120 мг.

Помощни вещества: Естествен микс от токофероли (от слънчогледово масло), екстракт от листа чай и масло от рапица. Софтгел капсулата: глицерин, желатин, пречистена вода и органичен карамел (светлинна бариера).

Не съдържа: пшеница, глутен, соя, млечни продукти, яйца, риба, миди, фъстъци, ядки и химични разтворители.

Съдържа: Риба (скумрия, сардина и аншоа). 

Опаковка: 90 капсули

Подобни продукти

промо бюлетин

logo

Бъди в час с актуалните предложения и промоции на Apteka24.bg! Абонирай се за известия на твоя email