Поръчка по телефона

0888 / 02 54 54

Назад

Jarrow Formulas L-tyrosine 500 mg 100 capsules / Джароу Формулас L-тирозин 500 мг. 100 капсули

Арт. No. 10011936
33.50 лв. (с ДДС)
  бр Поръчка без регистрация
Направи запитване Купи на изплащане
Виж всички от JARROW FORMULAS INC. ›
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка

Информация

Тирозинът е мощна аминокиселина с множество полезни действия върху организма. Той е важен предшественик на адренокортикотропния хормон (известен още като АКТХ), хормоните, произвеждани от щитовидната жлеза, и мозъчните невротрансмитери допамин, епинефрин и норепинефрин. За неговия биосинтез в тялото, когато не може да бъде набавен от хранителни източници, се използва фенилаланина, заедно с необходимите кофактори желязо, витамин С и ниацин. Тъй като тирозинът може да бъде произведен в организма, не се счита за „незаменима аминокиселина”, но е от съществено значение за правилното функциониране на човешкото тяло като цяло.
Тироидните хормони трийодтиронин (Т3) и тироксин (Т4) се синтезират с помощта на тирозин, който лесно преминава кръвно-мозъчната бариера, но се конкурира с други аминокиселини за достигане до мозъка. Тирозинът играе важна роля за клетъчната сигнализация, регулирайки много процеси с помощта на т.нар. тирозин-киназни рецептори (включително и чувствителността към инсулин). Аминокиселината е предшественик и на пигмента меланин, който се използва от организма за защита от ултравиолетовата радиация. Според някои съвсем наскоро открити доказателства, меланинът действа и като мощен
хелатообразуващ агент в тялото, подпомагащ отделянето на токсични тежки метали.
Тирозинът се среща в различни концентрации в различните храни. По принцип месото съдържа по-високи количества от аминокиселината в сравнение със зеленчуците или зърнените храни, с изключение на пшеничния зародиш. Като предшественик на редица невротрансмитери, тирозинът е много важен за реакцията на организма в условия на стрес. 

Недостатъчният прием на протеини, прекомерната употреба на стимуланти и хроничният стрес може не само да доведе до намалени нива на тирозина, постъпващ в организма от храната, но също така да понижи нивата на тирозин-зависимите хормони и невротрансмитери. Депресираните хора имат повишени нива на норепинефриновия метаболит 3-метил- 4-хидрокси-фенилгликол (MHPG). Допълнителният прием на тирозин под формата на хранителна добавка може да помогне за възстановяване баланса на хранителни вещества в организма. Няколко проучвания установяват, че аминокиселината е много полезна в условия на стрес, студ, умора, продължителна работа и липса на сън. Допринася за намаляване нивата на хормоните на стреса, редуцира загубата на тегло, предизвикана от стреса, и подобрява психическата и физическа ефективност.

Симптоми при дефицит на тирозин
Недостигът на тирозин може да причини отоци, слабост, нарушена чернодробна функция, загуба на мускулна или друга тъкан. Диета с ниско съдържание на протеин също може да доведе до дефицит на аминокиселината.

За кого се препоръчва добавката?
Тирозинът поддържа оптималното производство на допамин, което намалява с естествения процес на остаряване. По този начин подобрява психическата и физическа ефективност. Би бил полезен за хората, които искат да увеличат своята бдителност и концентрация. Дори може да замени кафето сутрин. Също така може да се използва от индивиди, които са под постоянен стрес и искат да поддържат нормални хормонални нива и психическа стабилност.

Действия:

  • Подобрява мозъчния метаболизъм и производството на енергия.
  • Прекурсор на хормони, произвеждани от щитовидната жлеза.
  • Подобрява функциите на имунната система.
  • Увеличава удоволствието при секс.
  • Стимулира освобождаването на хормона на растежа.
  • Подобрява психическото и физическо състояние при стрес.

Начин на употреба: Приемайте по 1 капсула 1 - 2 пъти дневно, за предпочитане на гладно със сок или друг източник на въглехидрати, веднага след ставане сутрин, или по указание на медицински специалист.

Странични ефекти при предозиране с L-тирозин: свръхстимулация, безпокойство, нервно напрежение, безсъние, сърцебиене, аритмия. Те могат да се появят при чувствителни индивиди и дози от 200 до 500 mg.

Допълнителна информация: 
Продуктът е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното и балансирано хранене. 
Да не се употребява по време на бременност и кърмене и при установена индивидуална непоносимост към някоя от съставките! 
При употреба на лица под 18 годишна възраст е необходима консултация с лекар или фармацевт. 
При употреба на лекарствени медикаменти (най-вече МАО - инхибитори) или при наличие на заболяване (особено биполярно разтройство или имате анамнеза за злокачествен меланом), моля консултирайте се с лекар, преди употребата на този продукт! 
Преустановете употребата и се консултирайте с лекар, ако възникнат нежелани реакции.

Производител: JARROW FORMULAS, САЩ

Съставки

Състав на 1 капсула:

L-тирозин - 500 мг.

Помощни вещества: Силициев диоксид, магнезиев стеарат (от растителен източник), целулоза, желатин (капсула).

Не съдържа: пшеница, глутен, соя, млечни продукти, яйца, риба, миди, фъстъци и ядки 

Опаковка: 100 капсули

Подобни продукти

промо бюлетин

logo

Бъди в час с актуалните предложения и промоции на Apteka24.bg! Абонирай се за известия на твоя email