Поръчка по телефона

0888 / 02 54 54

Назад

Imunocea 400 mg 30 capsules / Имуноцеа 400 мг 30 капсули

Арт. No. 10008910
51.00 лв. (с ДДС)
  бр Поръчка без регистрация
Направи запитване Купи на изплащане
Виж всички от IMUNO ›
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки

ИнформацияИмуноцеа представлява хранителна добавка, подпомагаща възстановителните процеси след боледуване. Подсилва защитните способности на имунния отговор на тялото. Добавката може да се приема през цялата година, като за интензивен прием се препоръчва да се употребява през есенно-зимния период. Продуктът осигурява на тялото полезни екстракти с висока концентрация. Формулата на Имуноцеа комбинира действието на билките черен бъз (Sambucus nigra),ехинацея пурпуреа (Ehinacea purpurea), астрагал (Astragalus Membranaceus), заедно с популярните в Източната медицина гъби Майтаке (Maitake mushrooms). За силата на комплекса спомагат и добавените растителни бета глюкани, антоциани, биофлавоноиди, адаптогени,  сапонини.
Терапевтични ползи и предимства от употребата на билковите растения:

  • Астрагал - Astragalus membranaceus- част е от семейство Fabacea. В корените на растението се съдържат вещества, притежаващи адаптогенни свойства. Това означава, че активните съставки в билката имат способността да подпомагат, възстановяват и поддържат здравето в оптимално състояние. Три от най-значимите компоненти в растението (флавоноиди, сапонини, полизахариди) са изключително ценни за организма. Сред полизахаридите, които се срещат в корените от астрагал, са бета 1,3 глюканите. Тези съединения са известни с противовирусно, антимикробно, противовъзпалително и противотуморно действие.  Астрагалозидите в корените са вид сапонини, с адаптогенни свойства, които имат отношение към поддържането на добрия здравен тонус. За силата и устойчивостта на  имунната система те са от голямо значение, защото спомагат тя да се справя със заболявания като астма, алергии, ревматоиден артрит. Астрагалозид IV е името на най-значимия сапонин в корените на билката. Той понижава степента на увреждания на клетките. Веществото "отключва" действието на ензима теломераза. Той предпазва от преждевременно стареене клетките. Освен това,  химичното съединение също подпомага имунната система, понижават нивото на вредния холестерол и предпазват от появата на ракови образувания. Флавоноидите в астрагала се отличават с антиоксидантни свойства, контролират и извличат вредните свободни радикали, предпазват от проблеми със сърцето и имунодефицитни състояния. Успешното съчетание от различните съставки в комплексът на екстракта се преборва не само с инфекциите, но и смекчава автоимунната и алергичната реактивност.
  • Гъби Майтаке - Maitake mushroom - в техния състав присъстват полезни за здравето полизахариди - бета глюкани (Beta 1,3/1,6) - пряко стимулиращи функционирането на имунитета. Бета глюканите в растението стимулират и повишават броя на определени клетки на имунната система, наречени макрофаги, Т-клетки (известни и като клетки-убийци) и неутрофили. Така се укрепва устойчивостта на тялото срещу множество заболявания, стимулирайки го да премахне по естествен път клетъчните отпадъци и да ускори възстановяването от клетъчното увреждане. Екстрактът от гъбите също притежава адаптогенни свойства, благодарение на което се дължи положителното действие за имунната система. В множество изследвания и клинични изпитвания се изяснява, че активните съставки в гъбите притежават полезни антивирусни, антибактериални, противовъзпалителни и антиалергични свойства. При наличието на хронични състояния като алергии и за поддържането на оптималното състояние на здравето не може да се отрече положителното въздействие на активните вещества в тези  лекарствени гъби, тъй като те притежават доказани адаптогенни предимства. Високо пречистените екстракти от Майтаке имат регулиращ ефект за нивата на кръвната захар. Те подобряват чувствителността към хормона инсулин.
  • Ехинацея пурпуреа (Ehinacea purpurea) - екстрактът от билката е с доказано мощно въздействие над правилното функциониране на имунната система. Намалява чувствително много от проявените симптоми на инфекции, грип, настинка и др. състояния. В екстракта функционират комплекс от активни съставки. Някои от тях се проявяват с антимикробно действие, а други – с положителен ефект върху имунитета. Екстрактът от Ехинацея съдържа феноли. Тези активни съставки са антиоксиданти, предпазващи организма от ултравиолетови (UV) радиационни увреждания и инфекции. Над 14 клинични тествания показват, че Ехинацеята действа укрепващо на имунната система. Нейните химични компоненти значително понижават риска от простудни състояния с 50%, а и съкращават оздравителния период. Активните съставки в растението подкрепят организма при инфекции и възпаления, като се грижат за клетките на имунната система (Т-лимфоцитите). Полезният екстракт повишава способността на белите кръвни клетки да се преборят с вируси или други микроорганизми. Лековитият екстракт е добър съюзник при третиране на кашлица, болки в гърлото, сенна хрема, инфекции на горните дихателни пътища. Ехинацея поддържа здравето на дихателната система при децата, благодарение на комплексът от ценни за организма антиоксиданти (витамин С, бета-каротин, флавоноиди, селен и цинк).
  • Черен бъз - Sambucus nigra - съдържа незаменими за функционирането на организма вещества - флавоноиди, витамин С, витамин А, витамин В6, желязо и калий. Флавоноидите показват антиоксидантни признаци и намаляват уврежданията на клетките. Антоцианите представляват друг вид химически съединения, с положителен ефект над имунната система. Екстрактът от плодовете на билката има редица полезни свойства. Носи облекчение при алергии, сенна хрема, предпазва от бактерии, регулира нивото на кръвната захар, също така, балансира храносмилателния процес. Екстрактът от бъз има и детоксикиращо тялото действие и подпомага чернодробната функция. Фибрите в плодовете на растението понижават нивото на "лошия" холестерол, което значително намалява риска от развитие на атеросклероза и други сърдечно-съдови болести. А съдържанието на калий допълнително предпазва сърцето и кръвоносните съдове.

Прием: По 2 капсули дневно се приемат с достатъчно количество течност преди хранене. Една опаковка осигурява прием за 15 дни.
Препоръчителна дозировка:

  • За деца над 6-годишна възраст по 1 капсула на ден;
  • За деца над 12-годишна възраст по 2 капсули на ден;
  • При ежедневна прием: 1-2 капсули дневно.

Важно!

Имуноцеа да не се приема от деца под 6 години.
Преди започване на прием на Имуноцеа, да се направи консултация с лекар.
Добавката не замества добре балансираното хранене.
Да се спазва дневната препоръчителна дозировка.
Да не се употребява след изтичане на срока на годност.
Не са регистрирани клинични данни за употребата на продукта по време на кърмене и бременност.
При лица на имуносупресивна терапия, при бременност и кърмене, приемът да се осъществява единствено след консултация със специалист.
При поява на някакви оплаквания или при прием на медикаменти, да се потърси съдействие от лекарско лице, преди първоначалния прием на добавката.
При поява на алергични реакции към някоя от съставките, да не се употребява добавката.

Съхранение: В сухи и проветриви помещения, при стайна температура.
Да се съхранява в оригиналната опаковка.

Производител: Произведено в Европейския съюз за Quest Group Ltd.

Съставки

 

Съдържание:
  В една капсула: В две капсули:
Екстракт от астрагал - Astragalus membranaceus  120 mg  240 mg
Екстракт от Ехинацея пурпуреа (Ehinacea purpurea)  100 mg 200 mg
Екстракт от черен бъз - Sambucus nigra  60 mg  120 mg
Ектракт от гъби Майтаке - Maitake mushroom 120 mg 240 mg

Помощни вещества: микрокристална целулоза, антислепващ агент (силициев диоксид), стабилизатор (магнезиеви соли на мастни киселини).

Опаковка: 30 капсули.

Подобни продукти

промо бюлетин

logo

Бъди в час с актуалните предложения и промоции на Apteka24.bg! Абонирай се за известия на твоя email